Nyheter i korthet

 • Sluta lägg all din arbetstid på e-post.

  Enligt en rapport från McKinsey Global Institute lägger vi dubbelt så mycket tid på att läsa och besvara e-post jämfört med hur mycket tid vi lägger på att kommunicera och samarbeta internt

 • Dålig arbetsmiljö ökar risken för mobbning

  Dålig arbetsmiljö som briser i ledarskapet och i arbetsklimatet är faktorer som kan leda till mobbning. Även motstridiga krav och låg kontroll kan försämra arbetsmiljön och leda till mobbning. Läs mer här.

 • Gränslöst arbete – inte bra för alla.

  Arbetsmiljöverket presenterade i veckan två nya rapporter om gränslöst arbete. För vissa är ger det en ökad flexibilitet och effektivitet när vi själva får bestämma våra arbetstiden, men många upplever att det leder till ohälsa att ständigt vara tillgänglig och har svårt att sätta gränser. Läs mer här.

 • Årets Chef blev Elisabeth Wennström!

  En tydlig och ibland tuff chef som bygger en förlåtande kultur. En slitvarg med sällsynt känsla för att lyfta människor. Manpowers operativa direktör Elisabeth Wennström är Årets Chef 2018. Läs vilka fler som är årets bästa chefer.

 • Allt fler företag robotiserar och teknologin överträffat förväntningarna visar en ny undersökning.

  Deloitte har gjort en undersökning i hela världen och frågat 400 företag. Över hälften av de utfrågade uppger att de planerar att gå vidare med robotisering inom de närmaste två åren. Läs mer här.

 • Framtidens kontor kommer att kommunicera med fler videos och kortare meddelanden.

  Kairos Future har sammanställt en lista på hur framtidens kontor kommer att se ut. En viktig punkt är hur vi kommunicerar, både internt och externt. Långa, otydliga meddelanden blir inte lästa och för många mejl-utskick är inte heller bra. Fokusera på att förmedla kort och informativ text. Använd gärna bilder och videos. Läs mer här.

 • 20 000 kvm kontor visas i LEGO-modell

  På uppdrag av Skanska har det byggts en LEGO- modell av hur nya Danderyds Centum kommer att se ut. LEGO modellen är gjort på ett professionellt sätt med hjälp av 3D-modeller, fasadritningar och arkitektbilder och kommer att användas för att visas upp till potentiella butiks- och kontorshyresgäster. Se modellen här.

 • Smartare tekniska lösningar för belysning på kontoret.

  Tack vare sensorer och smart trådlös uppkoppling kan belysning styras från exempelvis datorer eller smartphones eller av hur vi rör oss i lokalerna. Innan har det varit mycket fokus på energibesparing men i år kommer det att bli mer fokus på smarta tekniska lösningar. Läs om fler ljusrelaterade trender för 2018 här.